Az automata parkolás a következő nagy üzlet?

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

A Steer nevű cég arra a tényre alapozta üzleti modelljét, hogy a parkolóhely-keresést a legtöbben a legfeleslegesebb tevékenységek egyikeként éljük meg. Ezt spórolná meg az autótulajdonosoknak az új szolgáltatás, amely tökéletes automata parkolást ígér, akár régebbi autók tulajdonosainak is.

 

A cég alapítója szerint a felmérések azt mutatják, hogy az emberek többsége egyelőre tart az önvezető járművektől, az ellen viszont, hogy valamiféle robotpilóta keressen parkolóhelyet helyettük, sokkal kevesebbeknek van kifogásuk. „Amit megpróbálunk eladni, az egy kényelmi szolgáltatás, és a kényelem narkotikum.” - mondja Arjuna Sonalker.

Természetesen a szolgáltatás hasznát meg lehet próbálni pénzben kifejezni: a statisztikák szerint évente egy átlag amerikai például 17 órát tölt parkolóhely-kereséssel, ami az ottani órabért figyelembe vége 345 dollár, vagyis mintegy százezer forint kidobott pénznek felelne meg. Ennél azonban lényegesebb előnynek tűnik, hogy elmarad a stressz, a bosszankodás az elpazarolt idő miatt – és az sem mellékes körülmény, hogy egy gép vélhetően precízebben, kevesebb anyagi kárt okozva képes parkolni, mint egy ügyetlenebb sofőr.

A Steer szerint 2020-ra kaphatók lesznek azok az autók, amelyekbe már a gyártásnál bekerülhet a Steer szolgáltatása – eddig két nagy autóipari beszállítóval tudtak megállapodni – de azt mondják, hogy már a legtöbb 2012 utáni autót képesek átépíteni úgy, hogy maga kereshesse a parkolóhelyét. A siker vagy a kudarc nagyrészt persze azon múlik, hogy mindezért milyen díjat számítanak fel – ha minden igaz, valamiféle alacsony havi összeget szednének, amely valamiféle távfelügyeletet is magában foglalna.

2018.10.30.

Forrás: totalcar.hu

Asics Onitsuka Tiger

Debrecen: Hat év után emelkedhet a parkolás díja a mélygarázsokban

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Hat év után emelkedhet a parkolás díja a debreceni mélygarázsokban

Az üzemeltető kérésére közel 15 százalékos díjemelési javaslatról dönt majd Debrecen közgyűlése.

A jelenlegi bruttó 280 forintról 320 forintra emelkedjen 2019. január 1-jétől egy óra parkolás díja a mélygarázsokban - erről szól az az előterjesztés, amit Pacza Gergely, a városfejlesztési osztály vezetője nyújtott be a közgyűlésnek.

Hat év után emelkedhet a parkolás díja a debreceni mélygarázsokban

Fotó: Miskolczi János

Az osztályvezető azt írja, a szolgáltató, a DV Parking Kft. a mélygarázsokat 2013 óta változatlan díjjal üzemelteti. A mélygarázsok elsősorban a kiemelt övezetek határán helyezkednek el.

A mélygarázsok kihasználtsága az elmúlt időszakban ugyan megnövekedett, de nőtt az üzemeltetési költségük is.

A jelenleg alkalmazott mélygarázsi óradíjból nem biztosítható az üzemeltetésük, így a DV Parking Kft. javasolja, hogy 2019. január 1. napjától a mélygarázsok használatát bruttó 320 forint/óra díjban határozzák meg.

Debrecenben jelenleg 6667 fizető várakozóhely van, ezekből mélygarázsokban összesen 755 darab található.

2018.10.19.

Forrás: dehir.hu

adidas superstar damen glitzer silber

Eger - Ingyenes parkolóhelyeket épít a város, októberben már végeznek is

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Több mint hatvan férőhelyes lesz az új parkoló.

 A Malom úton hamarosan elkezdenek építeni egy új parkolót, ahol majd ingyen parkolhatnak az autósok. Az egri önkormányzat EU-s forrásból tudja kialakítani a területet, 72 millió forintjuk van minderre.

„Az élhetőbb városi környezet megteremtése érdekében a projekt konkrét célkitűzése, hogy a Malom utcában meglévő kapacitás kihasználásával korszerűsítse, fejlessze a város parkolási rendszerét. A vízelvezetési munkálatokkal is együtt járó beruházás eredményeként a korábban zúzottköves területen létrejön egy kulturált, minden évszakban komfortosan használható, több mint 60 férőhelyes, ingyenes parkoló; mindez Eger történelmi belvárosától és a kórháztól mintegy 10 perces sétára” – áll a Városháza közleményében.

A Malom utcára tervezett parkoló 752 négyzetméteres, 62 darab autó fér majd el ott, lesz két akadálymentesített várakozóhely is. A környéken figyelmeztető táblákat is kihelyeznek, valamint útburkolati jelek, illetve a Malomárok utca és Malom utca forgalmas kereszteződésében külön „Veszélyes forgalmi terület” felfestés készül. A beruházás része még összesen 710 m hosszan felfestett kerékpárforgalmi létesítmény kialakítása, amely bekapcsolódik a város már meglévő kerékpárút-hálózatába. A felfestés érinti a Malom utat, a Malomárok utcát és a Ráckapu teret is. A munkálatok várhatóan 2018 októberéig tartanak.

2018.09.13.

Forrás: egriugyek.hu

Air Jordan 1 Retro High OG "Board of Governors" White/Black-Royal Blue

Budapest - Okosparkolási rendszert tesztelnek az V. kerületben

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Új fejlesztést vezettek be tesztüzemmódban a belvárosi parkolás megkönnyítésére Budapesten, az V. kerületi parkolókba telepített szenzorokkal működő alkalmazás folyamatosan mutatja a szabad kerületi parkolóhelyeket - jelentette be  Belváros-Lipótváros polgármestere sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten.

Szentgyörgyvölgyi Péter (Fidesz-KDNP) kiemelte: mindent elkövetnek a tranzitforgalom csökkentése érdekében, a belvárosi forgalom 30 százaléka parkolóhelyet keresőkből áll. Az év végéig tesztidőszakban 135 szenzort működtetnek a parkolókban, a távlati cél, hogy egész Budapesten kifejlesszék a szenzorok hálózatát, amivel kevesebb dugó lesz. 

Mintegy 6000 kérdőívet küldtek ki a beruházást megelőzően, a válaszadók 42 százaléka használná az alkalmazást, ezért kezdtek bele a fejlesztésbe - mondta.

Hozzátette: az okosparkolási rendszer fontos állomás a tranzitforgalom csökkentéséhez, és jelentős lépés az okosváros felé vezető úton. A parkolási díjakból származó bevételt forgatják vissza egy olyan eszköz létrehozásába, amely hatékonyan segíti mind az itt élő, mind a belvárosban parkolni szándékozó autósokat. 

Király István, a Vodafone Magyarország vállalati szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese azt mondta, hogy az alkalmazás úgynevezett NB-IoT technológiát használ. A mobilhálózaton elérhető technológia kis adatátvitelre használható, alacsony energiafelhasználású. Az okosvárosokban ez a technológia gyorsan el fog terjedni. A parkolóba beépített eszközben egyebek között SIM-kártya chip található, öt évre garantált élettartamot biztosító elemmel.

A Vodafone Magyarország partnerével, a Smart Lynx Kft.-vel Budapest Belvárosában, az V. kerületben olyan parkolószenzorokat telepített, amelyek által Magyarországon is egyedülálló közlekedési infrastruktúra épülhet ki - mondta.

Király István ismertette: a parkolóhely foglaltságát figyelő szenzorok ellenőrzik, hogy a parkolóhely foglalt vagy szabad, a Vodafone NB-IoT hálózatát használva jelezne a központi szervereknek. A sofőrök mobil alkalmazáson keresztül láthatják a szabad parkolóhelyeket, ahova az általuk preferált navigációs szoftver, majd a közelbe érve az okos parkolás-segítő alkalmazás a legrövidebb úton irányítja őket. Emellett a parkolódíj fizetését is elindíthatják az alkalmazásban - mondta.

A Vodafone Csoport globális szinten is nagy hangsúlyt fektet a technológia további fejlesztésére, tervei között szerepel, hogy 2019 végére megduplázza állomásai számát az európai NB-IoT (Narrowband Internet of Things - keskenysávú dolgok internete) hálózatában. A fejlesztések lehetővé teszik, hogy a Vodafone egyetlen cellában közel 50 000 eszközt tudjon kiszolgálni, fennakadás vagy torlódás nélkül. A közeljövőben kiépülő, legnagyobb nemzetközi NB-IoT hálózatuk 10 európai országban áll majd rendelkezésre, többek között az Egyesült Királyságban, Romániában és Magyarországon - közölte a Vodafone.

2018.09.24.

Forrás: blikk.hu

Nike Air Jordan 1 Retro

Debrecen - Ráfáztak a mozgássérült parkolót jogtalanul használók

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

A debreceni járőrök egy nap alatt öt járművezetőt értek tetten, akik jogosulatlanul használtak fel mozgássérült személyek részére kiállított parkoló kártyákat.

mozgasserultparkolopolice

 

 A rendőrök 2018. szeptember 4-én összesen öt gépjárművezetővel szemben intézkedtek, akik más nevére kiállított mozgáskorlátozott igazolvánnyal parkoltak Debrecen belvárosában, a Piac utcán, a Kálvin illetve a Petőfi téren. A járőrök a 36, 38, 39 és 47 éves férfiakat, valamint a 60 éves nőt előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra. Velük szemben közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A rendőrök az igazolványokat lefoglalták.

2018.09.05.

Forrás: debreceninap.hu

Asics Onitsuka Tiger