Szombathely - Még több helyen kell majd fizetni a parkolásért, bővülnek a fizetős zónák

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Újabb négy parkolóra terjesztik ki a fizetési kötelezettséget Szombathelyen, de erre még a közgyűlésnek is rá kell bólintania. A tervek szerint ezeken a területeken is fizetni kell majd a parkolásért:

Széll Kálmán utca, a Vörösmarty M. u. és az Éhen Gyula tér között

Széll Kálmán utca 51. A-C tömbbelső

Vasút utca, az Éhen Gyula tér és a Szent Márton utca között

Kisfaludy S. utca, a Vörösmarty M. u. és a Nádasdy F. u. között

A bővítésről még a tavaly áprilisi közgyűlésen döntöttek a képviselők, a részletes javaslatot a Szova Zrt. készítette el. Az új fizetőparkolók kialakítása egyébként a közlekedési rend módosításával is jár. A tervek szerint:

A Széll Kálmán utca érintet szakaszán (Vörösmarty u. és Éhen Gyula tér között) párhuzamos parkolókat alakítanak ki

A Széll Kálmán 51. A-C tömbbelsőjében párhuzamos és merőleges parkolók lesznek

Az Éhen Gyula tér 1-3. előtt párhuzamosak lesznek a parkolóhelyek

A Vasút u. 1-7 előtt lesznek párhuzamos és merőleges parkolók is

De a legfontosabb:

A Kisfaludy Sándor utcát a Vörösmarty és a Nádasdy között egyirányúsítják, mégpedig a Nádasdy felől a Vörösmarty irányába

és ezen a szakaszon párhuzamosak lesznek a parkolók.

Ha a június 25-i közgyűlés elfogadja a tervet, a változások szeptember 1-vel lépnek életbe. Az új fizetőparkolók a 2-es, sárga övezetbe tartoznak majd, ahol személyautóknak 200 forint/óra a parkolási díj.

2018.06.22.

Forrás: nyugat.hu

Esztergom - Vége, nincs több ingyenes parkolás

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Esztergomban már csak két hétig élvezhetik az autósok a minden fizetési kötelezettségtől mentes parkolást.

Vége, nincs több ingyenes parkolás Esztergomban

Tavaly ősszel döntött úgy Esztergom önkormányzata, hogy az év első felében az autósoknak nem kell fizetni a városban a parkolásért. Közeleg azonban 2018. június 30., a képviselő-testület pedig nemrég úgy döntött, nincs hosszabbítás, július 1-től ismét fizetniük kell az autósoknak. Úgy vélték ugyanis, a belvárosban tarthatatlan állapotok alakultak ki az ott szabadon várakozó autók miatt. Egyben javaslatként fogalmazódott meg, hogy Esztergomnak új parkolóhelyeket kell kialakítania.

Így azután figyelem, az esztergomi parkolóautomatákon már most ott van a figyelmeztetés: "Tisztelt Autósok! 2018. július 1. napjától a parkolás újra díjköteles lesz."

2018.06.15.

Forrás: hvg.hu

 

BUDAPEST - Új parkolási fizetőövezeteket alakítanak ki Újbudán és Zuglóban

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Az V. kerület nagy részén óránként 525 forintra emelkedik a várakozási díj, míg az állatkertnél csökkennek a parkolási díjak.

Újabb területek fizetőssé tételével, sok helyen este 8 óráig terjedő fizetős időszakkal és számos díjemeléssel kívánja enyhíteni a főváros vezetése a parkolási nehézségeket. A módosítások július közepétől hatályosak

A képviselők 25 igennel, 2 nem szavazat ellenében döntöttek a parkolást is szabályozó fővárosi közgyűlési rendelet módosításáról. Ezúttal is újabb terület fizetőssé tételével kívánják enyhíteni a parkolóhiányt.

Ahogyan az MTI fogalmaz, a testület az újbudai önkormányzat - a kerületi parkolási nehézségek enyhítését célzó - javaslatára módosította a XI. kerületi parkolási szabályozást, amelynek alapján várakozási övezetbe vonják az Egry József utcát, a Bocskai út - Karolina út - Villányi út - Tas vezér utca által határolt területet, a Gellérthegy teljes kerületi részét, az őrmezői lakótelepet, a kelenföldi városrészt - azaz a Szerémi út - Galvani utca - Andor utca - Egér út - vasút - Hamzsabégi út által határolt területet -, valamint az Infopark területét, de a Warga László út nem kerülne az övezetbe. Továbbá a Műegyetem rakparton is várakozási díjfizetést vezetnek be. A közgyűlés emellett hozzájárult ahhoz is, hogy a kerület emelje a parkolási fizetőövezetek díjtételeit: ott, ahol eddig óránként 350 forintot kellett fizetni, a jövőben 440 forintot kell, ahol pedig eddig 175 forint volt, ott óránként 265 forintra emelkedik a parkolás díja.

Zöld rendszámmal továbbra is ingyenes a parkolás Budapesten. Vigyázat, töltőhelyen csakis akkor állhatunk, ha ott valóban töltjük is autónkat

Zuglóban a kerületi önkormányzat javaslatára parkolási díjat vezetnek be a Mexikói út - Kacsóh Pongrác út - Kassai tér - Szikszó park - Lőcsei út - Telepes utca - Fűrész utca - Csömöri út - Lőcsei út - Bosnyák utca - Fűrész utca - Szugló utca - Lőcsei út - Egressy út - Nagy Lajos király útja - Thököly út által határolt területen is. A Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója javaslatát elfogadva a közgyűlés az Állatkerti körúton a várakozás díj csökkentéséről döntött. Ezek szerint az Állatkerti körúton a ligeti főszezonban óránként 265 forintot, a holtszezonban óránként 175 forintot kell majd fizetni a parkolásért. Továbbá a Városliget teljes területére óránként 350 forintos parkolási díj bevezetéséről is döntöttek.

Több polgármester díjemelési javaslata is meghallgatásra került: a testület az V. kerületi polgármester javaslatára döntött arról, hogy a kerület nagy részét lefedő, óránként 440 forintos díjtételű várakozási övezetben a jövőben 525 forintot kell majd fizetni. Az id. Antall József rakparton az eddigi 265 forintos óránként díj 350 forintra emelkedik. A XII. kerületi polgármester kezdeményezésére a Böszörményi út - Királyhágó utca - Alkotás út - Márvány utca - Győri út - Avar utca - Hegyalja út - Jagelló út által hatolt területen este hat óra helyett nyolc óráig kell a jövőben fizetni a parkolásért. A II. kerületi önkormányzat javaslatára szintén este nyolc óráig lesz fizetős a Széll Kálmán tér - Szilágyi Erzsébet fasor - Trombitás utca - Garas utca - Marczibányi tér - Keleti Károly utca - Margit körút által határolt terület. A ferencvárosi polgármester kezdeményezésére is történt egy erős díjemelés: a Ferenc körút - Üllői út - Haller utca - Soroksári út - Déli Határoló út - Gizella sétány által határolt terület, beleértve - a Ferenc körút kivételével - a határoló utakat és tereket, óránként 350 forintos díjtételű várakozási övezet lesz. Az új szabályozás 1,5 hónap múlva, július közepén lép majd hatályba.

2018.05.30.

Forrás: autonavigator.hu

Debrecen - Bevezették az új elektronikus parkolási fizetési rendszert

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Új elektronikus parkolási fizetési rendszert vezettek be az országban elsőként Debrecenben - jelentette be a helyszínen tartott szerdai sajtótájékoztatón a város alpolgármestere.

Bevezették az új elektronikus parkolási fizetési rendszert Debrecenben

Barcsa Lajos elmondta: a szolgáltatást egyelőre a Halköz mélygarázsban és a Jászai Mari téri üzleti parkolóban vehetik igénybe az autósok, akik az új rendszernek köszönhetően az eddiginél gyorsabban, könnyebben parkolhatnak. Hozzátette: a beruházás Debrecen Smart City programjának keretében valósult meg. Az alpolgármester szerint az új rendszer bevezetése jó példája annak, hogyan lehet egy hazai fejlesztésű, innovatív megoldással könnyebbé, egyszerűbbé tenni a városlakók életét.    

Fendrik László, a Rollet rendszert kifejlesztő és üzemeltető Parkour Technologies Kft. üzletfejlesztési igazgatója hangsúlyozta: az okos telefonokra letölthető applikáció segítségével, egyszeri regisztrációt követően készpénz vagy parkolójegy használata nélkül lehet várakozni. A parkolásért fizetendő díjat kihajtáskor az autós bankkártyájáról vonják le, az új applikációt használóknak egy innovatív rendszámfelismerő rendszer nyitja a sorompót - mondta, hozzátéve, hogy az adatok biztonságát és a tranzakció kezelését az OTP Bank Zrt. rendszere garantálja.  
Az intelligens technológiával más városokban, például Budapesten és Sopronban is találkozhatnak majd az autósok, ugyanakkor a fejlesztéssel a parkolás egyszerűsítése mellett a jövőben akár tankolni és bevásárolni is lehet majd - fűzte hozzá Fendrik László.    

Nyikos István, a DV Parking Kft. ügyvezetője az MTI kérdésére elmondta: az önkormányzati tulajdonú cég tavalyi árbevétele 920 millió forint, nyeresége pedig 230 millió forint volt. A városban összesen 6400 parkolóhelyet üzemeltetnek, ebből mintegy 750-et mélygarázsokban. Az új rendszer nagy előnyének nevezte, hogy az autósok időt takaríthatnak meg, és a hagyományos mobilfizetési rendszerekkel szemben plusz költséget sem számolnak fel, a szolgáltatásért a percalapú elszámolásnak köszönhetően csak a parkolóban eltöltött tényleges idő alapján kell fizetni. A beruházás 3 millió forintba került, a közeljövőben a város másik négy mélygarázsában és két üzleti parkolójában is szeretnék bevezetni a rendszert - fűzte hozzá az ügyvezető.

2018.06.13.

Forrás: profitline.hu

ESZTERGOM - Hamarosan ismét fizetni kell a parkolásért

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Nem sokáig parkolhatunk ingyen Esztergomban: a városközpontban kialakult káosz miatt elbukott a városvezetés szerint a féléves próbaidőszak.

Hamarosan ismét fizetni kell a parkolásért Esztergomban!

Június 30-ig parkolhatunk ingyen a városban!

Az önkormányzat még tavaly döntött arról, hogy január 1-től június 31-ig felfüggeszti a parkolási díj fizetésének rendszerét, azaz ingyenessé teszi a parkolást az egész városban. A képviselők akkor is hangsúlyozták, hogy próba jelleggel függesztik fel a fizetős parkolást, és úgy tűnik, a díjmentesség nem állta ki a próbát.

Közösségi profilunkon is örökérvényű téma volt a díjfizetés/nem fizetés, érvek hangzottak el pro- és kontra, nehezen állapítható meg, hogy melyik oldalnak volt több pártolója. Az tény, hogy a belvárosban élők életét megkeserítette, hogy jelentősen megnőtt az ott parkoló járművek száma, az elmúlt hónapokban nem volt egyszerű szabad helyet találni. Valószínűleg ennek is volt köszönhető, hogy a tágabb belvárosban is jelentősen megnőtt a nem kijelölt parkolóhelyeken hagyott autók száma, a járdákon, zöldfelületeken rengetegen parkoltak, joggal felháborítva az ott élőket. Azaz ha közvetve is, de éppen az autósok - egy része - tett arról, hogy csődöt mondjon a díjmentes rendszer, a babakocsival elakadó kismamák, a saját udvarukból kiállni nem tudó belvárosi lakók, a belvárosi boltokból a zsúfoltság miatt elpártoló vásárlók minimum nyomtak annyit a latban, mint a helyzettel elégedett, többnyire a város külső részeiből, vagy a környező településekről érkező elégedettek.

A képviselők mindezzel együtt úgy vélik, hogy a díjfizetés visszaállításával sem lesz több parkolóhely, de talán némileg normalizálódik a helyzet. Ugyanakkor az bizonyos, hogy a parkolás kérdése továbbra is napirenden kell, hogy maradjon, a felszíni parkolóhelyek számának bővítése, a szigeti mélygarázs helyreállítása jelenthet megoldást a helyzetre - s akár egy újabb próbálkozásra a díjmentes parkolásra.

2018.05.24.

Forrás: infoesztergom.hu