KECSKEMÉT - Kifogásokban erős a bliccelő autós (2016.09.15.)

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
parkolásÖrökzöld téma olvasóink között a fizetős parkolás, és nagyon úgy tűnik, soha nem ér véget a városrendészek-közterület-felügyelők és a sofőrök közötti „taktikai csatározás” sem. Kecskeméten tavasszal-nyáron a parkolási rendszer újraszabása kavart hullámokat. Noha az új rendelet több kedvezményt is hozott, mégis a legtöbben arra kapták fel a fejüket, hogy bizonyos utcákban minimális mértékben ugyan, de nőtt a parkolási díj, és hogy pár utcát bevontak a fizetős zónába.Szerkesztőségünk kapott olyan levelet, amelynek írója felvetette: ha a Mercedes-gyár miatt egyre csak nő Kecskemét bevétele, akkor egyáltalán mi szükség van a parkolódíjakra, pláne a parkoló övezet bővítésére?M2k Tekno
Olvass tovább

SZEGED - Parkolás, tömegközlekedés Szegeden készpénz nélkül (2016.09.15.)

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Készpénzmentes fizetést vezet be az önkormányzat olyan alapvető közszolgáltatásaira, mint a parkolás, a tömegközlekedés, a közétkeztetés és a távhő. Ennek összefoglaló neve a Smart city, magyarul okos város koncepció - jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Botka László (MSZP). A polgármester elmondta, a közszolgáltatások jelentős részét a legmodernebb technikával teszik elérhetővé. Így könnyítik meg a lakosság számára a díjfizetést.

2020 Nike Air Jordan 1 Mid GS "Pink Quartz" 555112-603
Olvass tovább

SZENTENDRE - Okos parkolás Szentendrén (2016.09.16)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív

Okos parkolás Szentendrén

A szabad parkolóhelyek megtalálását könnyíti meg és a felesleges gépjárműforgalom terhelést csökkenti XXI. századi eszközökkel az az országosan egyedülálló mintaprojekt, melyet a ZTE Hungary KFT. mutat be Szentendrén.

Bemutató időpontja: 2016. szeptember 19. 11:00 óra
Helyszíne: Szentendre, Bolgár utcai parkoló

A ZTE mintaprojektje

Szentendre városa az elmúlt időszakban sokat tett a parkolási lehetőségek bővítése érdekében, de szükségesnek látszott az is, hogy a parkolóhelyekről információt kapjanak az ide látogatók annak érdekében, hogy csökkenjen a szabad helyeket hosszan kereső, a forgalmat fölöslegesen növelő autósok száma.

Ennek érdekében jött létre a város és a ZTE Hungary Kft. közös kísérlete egy "okos parkolási zóna" létrehozására.

Nike Air Zoom Pegasus
Olvass tovább