Két és félszeresére nőtt a hazai mobilparkolást használók száma az elmúlt öt évben

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
Az elmúlt években dinamikusan növekedett a mobilparkolások száma az egész országban a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. weboldalán keresztül elérhető adatok alapján.
Míg 2014 júliusában kevesebb, mint negyvenezer parkolást bonyolítottak átlagosan naponta mobilról, addig idén júliusban ez a szám már majdnem százezer volt, derül ki statisztikákból. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a csúcsidőszak az ősz, így a következő hónapokban nehezebb parkolási körülmények várhatók.
A parkolással kapcsolatos mobilfizetések száma dinamikusan emelkedik. Mobilparkolásnak neveznek minden olyan tranzakciót, amelyet mobiltelefonon keresztül végzünk, tehát ide tartozik az sms-el fizetés és a mobilalkalmazások használata is. A mobillal történő parkolás forgalma havi szinten több, mint két és félszeresére, összesen 264 százalékkal nőtt az elmúlt öt évben. Havi bontásban 2014. júliusában 528,2 millió forintért parkoltak mobillal országszerte, addig idén júliusban ugyanez a szám már csaknem 1,4 milliárd forint volt. Az éves növekedés folyamatos, de 2016-ban ugrott meg igazán: akkor 24 százalékkal emelkedett a mobilfizetések száma az előző évhez képest.

2019.09.10.

Forrás: minuszos.hu

black sheep nike sb wolf in real life legos

Fontos könnyítés jön a rokkantkártyás parkolásnál

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
A járási hivataloknak 90 nappal az igazolvány lejárta előtt értesíteniük kell a mozgássérült parkolási igazolvánnyal rendelkezőket, hogy ideje hosszabbítani. Akinek végleges az állapota, annak nem kell többé ötévente hosszabbítania.
 
Fontos változás jön a rokkantkártyás parkolásnál

Több módon módosul a mozgásában korlátozott személy parkolási igazolványáról szóló kormányrendelet a frissen megjelent Magyar Közlöny szerint.

Az egyik legfontosabb újítás, hogy 2020-tól a járási hivataloknak 90 nappal az igazolvány lejárta előtt értesíteniük kell az érintetteket, hogy hamarosan lejár a kártyájuk. A mozgáskorlátozottak vagy segítőik legfeljebb 90 nappal a lejárat előtt kezdeményezhetik az igazolvány érvényességének meghosszabbítását.

Az is fontos újdonság, hogy azoknak a rászorultaknak, akiknek az állapota végleges, a jövőben nem kell ötévente meghosszabbítaniuk az igazolványukat. Ők 2019. októbertől lejárati határidő nélküli igazolványt kapnak.

2019.09.11.

Forrás: napi.hu

nike headquarters Sneakers

Győr - Átalakítanák az ingyenes parkolót a Petőfi híd alatt

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
A Győr-Szol zrt. úgy alakítaná át a győri Petőfi híd alatti parkolót, hogy az autók rendezettebben tudjanak megállni, s a terület később akár díjköteles is lehessen. Döntés ugyanakkor nem született a fizetőhálózatba vonásról.
 
 
A Közbeszerzési Értesítőben nemrégiben jelent meg annak a tendernek az eredményhirdetése, amelyet a győri önkormányzat százszázalékos tulajdonában lévő Győr-Szol zrt. a Petőfi híd alatti parkoló átalakítására írt ki. A belvárosi, a Rába hullámterében lévő – s ezért áradás esetén időnként víz alá kerülő – területen jelenleg 160 autó várakozhat ingyenesen, s miután a városrészben mindenhol másutt fizetni kell ezért, többnyire telt ház tapasztalható. A tájékoztatóból ugyanakkor az derül ki, hogy a pályázat eredménytelen lett, miután egyetlen ajánlat sem érkezett.
Az átalakítás célja az lenne, hogy az autó ne összevissza álljanak - Fotó: H. Baranyai Edina
A hirdetményben egyébként szerepelnek a változtatás részletei.

A majdani nyertes feladata az lesz, hogy a parkolót átalakítsa. Ehhez a folyó jobb parti fővédvonalának szűk, négy méter széles kulisszanyílását kétirányú személygépkocsi-forgalom lebonyolítására alkalmas szélességűre kell átterveznie. A parkoló jelenleg egy három méter széles úton közelíthető meg, amit öt és fél méteresre bővítenének, hogy a le- és felhajtó járművek elférjenek egymás mellett.

A keleti oldalon meglévő aszfalt burkolatú lépcsőt elbontanák, a járdákat pedig felújítanák. A szöveg szerint külön járdarész vezet majd oda, ahol később a parkolóautomata és az elektromos hálózathoz szükséges fogyasztásmérő, gyengeáramú szekrény és erőátviteli szekrény lesz.

Ebből arra lehetne következtetni, hogy a győri belváros utolsó nagy, ingyenes parkolója fizetős lesz, de Ozsvárt Tamás, a közszolgáltató szóvivője a Kisalföldnek azt hangsúlyozta: ilyen döntés – amit egyébként nem a Győr-Szol, hanem a városi közgyűlés hozhat meg – nem született. A szakember hozzátette: a tervezett kivitelezés lényege, hogy megszüntessék a jelenlegi, gyakran áldatlan állapotokat, hiszen az autók felfestett parkolóhelyek hiányában sokszor összevissza állnak, s a kulisszanyílás és az út szélessége sem megfelelő. S ha már hozzányúlnak a területhez – jegyezte meg –, akkor célszerű azt úgy tenni, hogy ha bármikor felvetődne a fizetős parkolás bevezetése, annak a műszaki feltételei rendelkezésre álljanak. Ozsvárt Tamás kérdésünkre elmondta: idén már nem írják ki újra a közbeszerzést.
 
2019.08.28.
 
Forrás: kisalfold.hu
2018 Cheap Air Jordan 1 Retro High OG Pine Green/Sail-Black To Buy

Budapest - Több mint 350 P+R parkolóhelyet építenek Békásmegyeren

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Összesen 376 P+R jellegű parkolóhelyet alakítanak ki Békásmegyeren. Így az autóval, valamint a közösségi közlekedéssel ingázó munkavállalók életét is egyszerűbbé teszik.

Keresi a kivitelezőt a Budapesti Közlekedési Központ a békásmegyeri HÉV-állomás közvetlen közlében található P+R jellegű parkoló fejlesztéséhez – írja az obuda.hu. Az angol „park and ride” (parkolj és utazz) kifejezést rövidítő P+R rendszerű megállóhelyek részben az autóval, részben pedig a közösségi közlekedéssel ingázó munkavállalók életét teszik majd egyszerűbbé.

A tervek szerint a meglevő, Ország úti parkolót építik át és újítják fel, illetve a Batthyány utca és a HÉV-vágányok között új megállóhelyeket alakítanak ki. Az Ország út mellett a fejlesztés befejezésével a nyugati oldalon 173 darab, a keleti oldalon pedig 37 darab parkolóhely várja majd az utasokat, míg a Batthyányi út mellett 166 új parkolóhelyet adnak át.

Az autós és a kerékpáros parkolóhelyek kialakításán kívül akadálymentesítik a HÉV peronjá​t (Forrás: obuda.hu)

Összesen 376 parkolóhely várja majd a forgalmat. A beruházás részeként többek között új, jelzőlámpás csomópont épül ki a Juhász Gyula utca folytatásában a Batthyány utca új kapcsolataként, buszöblöt kap a Juhász Gyula utca, liftek építésével akadálymentesítik a HÉV peronját, B+R (kerékpáros) parkolókat is átadnak, illetve közmű- és zöldfelületi munkákat végeznek el.

Kamerás megfigyelőrendszert is kiépítenek, a szabad parkolóhelyek számát pedig kijelző mutatja. A kerékpárok számára is kialakítanak parkolót az autók mellett.

A projektet az uniós Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (IKOP) támogatásával valósítják meg, a szerződéskötés után a nyertes vállalat 410 nap alatt végzi majd el a munkálatokat.

2019.08.28.

Forrás: obuda.hu

Air Jordan 1 Retro High OG White Powder Blue 555088-117 – Buy Best Price Adidas&Nike Sport Sneakers

Debrecen - Újabb parkolóautomatákat üzemeltek be a debreceni reptéren

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Már négy automata áll az autósok rendelkezésére. Emellett mobillal és applikációval is lehet fizetni.

Áprilisban változott meg a parkolás rendje a debreceni repülőtér parkolójában. A területet sorompóval látták el, a bejárati terminálnál az autós behajtáskor kap egy jegyet, ezt kell a távozás előtt az automatáknál kiegyenlíteni.

Újabb parkolóautomatákat üzemeltek be a debreceni reptéren

Kezdetben két automata állt az autósok rendelkezésére. Azokban az esetekben, amikor több repülőgép is érkezett közel azonos időben, előfordult, hogy sor alakult ki a berendezéseknél, emiatt Debrecen Airport fizető várakozóhelyeinek üzemeltetető DV Parking Kft. az elmúlt hetekben újabb két automatát üzemelt be a légikikötő parkolójában,bízva abban, hogy így már mindenki gyorsan ki tudja fizetni a parkolás díját.

A parkolás megkönnyítése érdekében emellett több más felületen is kínál parkolójegy vásárlási lehetőséget a DV Parking. Az automaták mellett, előzetesen akár a DV Parking, akár a repülőtér honlapján, online is lehetősége nyílik a gépjárművezetőnek a jegyvásárlásra. Ezeken túlmenően, az autósok választhatják a mobilparkolás lehetőségét is, a már megszokott módon. (A zónaazonosító 4009.)

A Rollet okos parkolás applikáció szintén elérhető a debreceni reptéren, amivel megállás nélkül hajthatnak be, fizethetnek és hajthatnak ki az autósok. A Rollet fizetési megoldása révén kihajtáskor, a látogató regisztrált bankkártyájával automatikusan történik a parkolás fizetése.

A szolgáltatás ingyenes, használatához viszont egy egyszeri 1900 forintos kauciót foglal be a rendszer.

Regisztrált autók előtt a parkolóhoz érkezéskor automatikusan nyílnak a sorompók, és a mobil appon keresztül történik a számlázás is kihajtás után. További előny, hogy az így parkolóknak nem kell előre napijegyet váltaniuk hosszabb parkolás esetén, az applikáció automatikusan napijegyre vált, ha a parkolás díja eléri annak összegét.

2019.08.13.

Forrás: dehir.hu

black sheep nike sb wolf in real life legos