Nyíregyháza - Parkolóház a kórház közepén

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
Egy régi álom vált valóra azzal, hogy a több mint 16 milliárdos tömbkórház-projekt befejező részeként ma délelőtt átadták azt a 361 férőhelyes parkolóházat, amely a Jósa András Oktatókórházba érkező betegek, hozzátartozók és dolgozók parkolását könnyíti meg az intézményben.
Parkolóház a kórház közepén
© Fotó: Sipeki Péter

 

03 Korhaz parkolohaz atadas Sipeki

Az átadáson részt vett többek között dr. Gondos Miklós, a fenntartó Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója és dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere is.

2018.08.29.

Forrás: szon.hu

 

 

Sneakers

Elektromos töltők -Tíz új töltőállomás épül Debrecenben

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Tíz új töltőállomás épül Debrecenben

Tíz új töltőállomás épül Debrecenben
Fotó: Cívishír archív

Cél a környezettudatos közlekedés fejlesztése.

A közlekedésfejlesztési program keretein belül Debrecenben 10 új elektromos töltőállomás és parkolóhely létesül. A parkolóhelyek és a töltőállomások helyének kivitelezési munkálatai augusztus 6-án kezdődtek és várhatóan augusztus 20-ra fejeződnek be. Ezt követően folytatódik a töltőállomások telepítése, melyek várhatóan szeptember 30-ig átadásra kerülnek.

Debrecenben a nagyerdei mélygarázsban már van elektromos töltőállomás. Újabbak telepítésére azért van szükség, mert egyre több az elektromos meghajtású autó a városban. A környezetbarát közlekedés támogatása kiemelt célja Debrecennek, nem véletlen, hogy 2016 tavaszától ingyen parkolhatnak a zöld rendszámos autók a városban.

Két típusú elektromos töltőállomást telepítünk a városba:

9 db „A” típusú, mely két 22kW(AC) töltést tud kiszolgálni egyszerre, illetve
1 db „C” típusú gyorstöltő, mely legalább 42kW(DC) teljesítményű töltést biztosít.

Az „A” típusú elektromos töltőállomások parkolóhelyeinek helyszínei Debrecenben:

  • Főnix Csarnok parkolója
  • Nagyerdei krt. (Egyetem tér)
  • Hatvan utca (taxiállomás)
  • Hatvan utca (taxiállomás)
  • Kálvin tér
  • Debrecen, Piac utca (Kossuth utca felől)
  • Debrecen, Piac utca (Széchenyi utca felől)
  • Debrecen, Bem tér
  • Debrecen, Péterfia utca (Egymalom utca sarok)

A „C” típusú elektromos töltőállomás parkolóhelye Debrecenben: Debrecen, Segner tér (MOL töltőállomás), amit később alakítanak ki.

2018.08.09.

Forrás: civishir.hu

cement 4 youth size 2 5 nike air shoes for women

BALATON - Fizetős, vagy sem? Parkolási körkép a déli parton

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Azok a turisták, akik az idén nyáron a Balaton déli partjánál pihennek, néhány változással szembesülhetnek. Vannak települések, ahol olcsóbbá vált a parkolás, s vannak olyanok, ahol új utcákban vezették be a fizetős várakozást.

A fizetős parkolás mindenki mumusa, hiszen ki szeret ezzel bajlódni és figyelni, hogy mikor jár le a jegy. Főleg, ha önfeledten hűsölhetne a Balatonban?

Mégis vannak olyan tóparti települések, ahol megelégelték az önkormányzatok a nagy mennyiségű járművet és szigorítottak az autóval várakozás szabályain. Így tettek Zamárdiban is, ahol a part menti sáv lett fizetős az idei nyártól. Az erről szóló helyi rendeletben két parkolási zónát állapított meg a déli-parti város képviselő-testülete: az I. zónában május 15. és szeptember 15. között kell parkolójegyet vásárolni, a II. számú zónában pedig egész évben. Az időszakosan fizetős utcák jellemzően közvetlenül a part közelében futnak, vagy oda vezetnek.

Fizetősre váltott Balatonfenyves is, számolt be Lom­bár Gábor polgármester.

– A Balatonpart utca lesz fizetős július 1-jétől augusztus 31-ig – mondta a településvezető. – A jegykiadó automatákat már letelepítettük. Erre azért volt szükség, mert a strandunk ingyenes, és nem szerettük volna fizetőssé tenni, de valamilyen bevételt generálni kellett.

Ezért döntött a képviselő-testület a fizető parkolórendszer bevezetése mellett. Elmondása szerint ezzel kontroll alatt tudják tartani a hatalmas mennyiségű autót, amely a nyári időszakban érkezik az ingyenesen látogatható fürdőhelyre.

Balatonföldváron olcsóbb lett a parkolás, tájékoztatott a városháza sajtószóvivője, Futó Zsófia. A kikötő környékén a korábbi 350 forintról, 300-ra csökkent az óránkénti parkolás díja, a kettes zónában a Bajcsy-Zsilinszky és a Vak Bottyán utcákban 300-ról, 250 forintra mérsékelték az árakat.

Siófokon nem változott a fizetős utcák köre, jelezte Gyulai László, a Siófoki Önkormányzati Hivatal hatósági osztályvezetője. Az árak is változatlanok, így nem kell drágulással számolniuk a turistáknak.

Balatonbogláron, Balatonszemesen és Balatonszárszón ingyenes a parkolás.

Dorogi Sándor, Balatonszárszó polgármestere a sonline.hu kérdésére elmondta: a településen szívesen látják a turistákat egész évben természetesen autóval is, ha az elektromos, annak még jobban örülnek.

2018.07.01.

Forrás: hirbalaton.hu

Wholesale Cheap Nike, Jordans, Adidas, Air Max Shoes China Sale Online

Gyöngyös - Új parkolási rend

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
Gyöngyös Város Önkormányzata mint a helyi közutak kezelője a toronyház körüli és a buszpályaudvar melletti – Koháry úti – lakóterületen feltételekhez kötött várakozási övezetet alakít ki. A két területen lakók – kérelemre, lakásonként egy darab – parkolási engedélyt kaphatnak.

A parkoló zónákban legfeljebb két órán keresztül lehet majd várakozni reggel 7 és délután 19 óra között. A feltételekkel használható két várakozási övezetben két óra időtartamig bárki díjmentesen parkolhat – számolt be róla szerdán a gyongyos.hu. Mint írják, a parkolási idő kezdetét a parkoló autó tulajdonosának kell beállítania egy – papírboltokban kapható, tanszerként szolgáló – műanyag órán, melyet jól látható módon és helyen kell kihelyezni a gépjárműben. Ettől az időponttól számított két óra időtartamig lehet parkolni szankció nélkül.

Nap közbeni két órát meghaladó parkolás a kérelemre kiadott parkolási engedéllyel lesz lehetséges, melyet a két területen lakók kaphatnak az alábbi feltételekkel:
– A lakás tulajdonosa vagy résztulajdonosa, aki lakcím kártyával igazoltan a lakásba van bejelentve,
– Lakásonként legfeljebb egy parkolási engedély kapható. Több tulajdonos esetén a többségi tulajdonos, egyenlő arányú tulajdonosok közül csak az egyik kaphat, ha az igénylést minden tulajdonos aláírta.
– Parkolási engedély igénylése „Parkolási engedély iránti kérelem” nyomtatványon igényelhető,
– A parkolási engedély érvényessége a kiadástól számított egy év
– A parkolási engedéllyel kapcsolatos eljárási díj 2 ezer forint évente
– Az elkészült, érvényesített parkolási engedélyt személyesen lehet átvenni, vagy tértivevénnyel kipostázásra kerül az igénylő címére.

Az új parkolási rend bevezetése a megfelelő előkészítést követően augusztus 31. és szeptember 15. között fog megtörténni az új parkolási rendet jelző táblák kihelyezésével.

A táblák kihelyezését követően a két – feltételekkel használható – parkoló zónában minden várakozó gépjárműben kell lennie vagy parkolási kártyának vagy a parkolás kezdetét jelző órának. Ha egyik sem lesz jól láthatóan a gépjárműben, akkor a gépjármű tulajdonosa szankcióra számíthat.

2018.07.25.

Forrás: gyongyos.hu

2020 Dior x Air Jordan 1 Low For Sale CN8608-002

Pécs - Csaknem egy évtized után drágult a parkolás

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

A közgyűlés döntése nyomán többet kell fizetni a helyi járatú autóbuszokon az utazásért, és a parkolás is drágult. A szolgáltatások díja évek óta változatlan volt, a mostani emelésből befolyó bevételeket pedig visszaforgatják, többek között a sofőrök béremelésére, valamint új, megbízhatóan működő parkolóautomaták vásárlására fordítják. Nem lesz több visszaköpött százas, kétszázas.

Ugyancsak a legnagyobb úr, a muszáj miatt van szükség a parkolási díjak emelésére. Erről szólva Decsi István, Pécs alpolgármestere a szavazást megelőzően azt közölte: az üzemeltető Biokom Nonprofit Kft. 2011 óta nem emelt árat, miközben szükségessé vált a kizárólag érmés fizetésre lehetőséget biztosító - csaknem húszéves - jegykiadó-automaták korszerűsítése.

A jelenleg használt gépek egyre többször romlanak el, s nagyon sokan találkoztunk azzal is, hogy „visszaköpik" a százasokat, kétszázasokat.

Összesen 160 (azért van ilyen sokra szükség, mert rendelet írja elő, hogy az automaták nyolcvan százaléka legfeljebb 75 méteres gyaloglással elérhető legyen) berendezést kell lecserélni.

A tervek szerint napelemmel működő automatákat vásárolnak, amelyek alkalmasak lesznek a bankkártyás fizetésre, illetve akár városkártya (Tüke-kártya) elfogadására is, így - bizonyos feltételekkel - kedvezményes parkolásra is jogosultságot szerezhetnek az ezzel rendelkező autósok.

Parkolás díjak Pécsett és más városokban, az áremelés előtt:

A pécsi parkolási díjak egyébként - minden híresztelés dacára - az emelés (az 1. zónában 300-ról 400-ra, a 2. díjzónában 160-ról 200 ra, a 3. díjzónában 100-ről 120 forintra) után sem a legdrágábbak az országban, Szegeden például 480, Sopronban 420, míg Budapesten 525 forintot kell fizetni óránként a legdrágább övezetben.

2018.06.22.

Forrás: pecsiujsag.hu

Nike