Keszthely - Megkezdték a 2019. évi bérletek kiadását

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Már megvásárolhatók Keszthelyen az éves parkolóbérletek. A kimutatások szerint továbbra is a sárga övezetes matricákat választják legszívesebben az autótulajdonosok. Ennek oka, hogy ezzel a bérlettel a többi övezetben is egy órányi parkolásra van lehetőségük. A vásárlás feltételei és árai tavaly óta nem változtak.

Néhány pillanat, és elkészülnek a személyre szabott matricák a Parkolóirodában. Megkezdték az erre az évre érvényes bérletek értékesítést. A vásárláshoz a tavalyi feltételekhez hasonlóan szükség van az autótulajdonosok személyi igazolványára, lakcímkártyájára és a gépjárművek forgalmi engedélyére is. Ezeken kívül elengedhetetlen a helyi önkormányzat adócsoportja által kiállított adóigazolás is, melynek tartalmaznia kell, hogy adott személynek nincs adóhátraléka.

„Gyakorlatilag minden évben kiváltom ezt az engedélyt azért, hogyha a városban bárhol meg kell állnom, akkor egy órán belül nyugodtan meg tudok állni és el tudom intézni a személyes dolgainkat.” mondta el Papp Levente.

A városban több parkolóövezet is található, melyek különböző színnel vannak jelölve. Ezeken a területeken a megállás díja különböző összegű, de a tavalyihoz képest nem változott. A lakosok körében továbbra is a sárga övezetes bérlet a legnépszerűbb, melynek éves díja 6800 Ft változatlanul. Azonban nem csak keszthelyieknek van lehetőségük kiváltani a bérleteket. Azoknak is biztosítanak lehetőséget, akik nem helyi lakosok, de sokat tartózkodnak a városban.

„Amennyiben munkáltatói igazolást hoznak, mert Keszthelyen dolgoznak vagy esetleg egyetemre, iskolába járnak, helyi iskolalátogatási igazolás bemutatásával szintén kaphatnak egy lehetőséget egy éves bérlet megváltására, ez 13.000 Ft-ba kerül egy évre. Amennyiben céges autóval rendelkeznek, viszont Keszthelyen van bejelentve a cég, így szintén válthatnak éves bérletet.” - hívta fel a figyelmet Jantász Ferenc parkoló- és piacüzemeltetési részlegvezető.

Január 31-ig érvényes

Jantász Ferenc szerint sokan nem tudják, hogy azok, akik sárga övezetes matricával rendelkeznek, 60 percet ingyen parkolhatnak a többi díjövezetben is. A megállás idejét a bérlet mellé kapott órán kell jelölni. Akadnak azonban olyanok is, akik ebből az okból választják a citromszínű engedélyeket. Ez a férfi is évek óta megújítja bérletét. Mint elmondta, leginkább az időtakarékosság miatt tartja hasznosnak a lehetőséget.

„Nagyon kényelmes, ugyanis nem kell bíbelődni azzal, hogy hol találok ugye parkolóhelyet, akkor megkeresni ugye az ahhoz tartozó fizető automatát, nem megy vele az idő, így hamarabb végzem a dolgomat és a végén hamarabb felszabadul a parkolóhely is.” - mondta el Cserép Ferenc.

A parkolóbérletek kiváltása évről évre népszerűbb a lakosság körében. A vásárlási összesítés szerint tavaly mintegy 1000 darab sárga övezetben használható matricát kérvényeztek az autósok, de népszerű volt a lakóhely szerinti és a lila övezetes formátum is. Ezekből körülbelül 300 darab fogyott el. Bár a tavalyi éves jegyek még a hónap végéig használhatóak, érdemes már most felkeresni a Városi Piacon található helyszínt, hogy időben, sorban állás nélkül meghosszabbíthassák az éves jegyüket az igénylők.

2019.01.11.

Forrás: tvkeszthely.hu

Air Jordan 1 Dark Mocha 555088-105 2020 Release Date

Székesfehérvár - Meghosszabbított nyitvatartással várja az ügyfeleket a parkolási csoport

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

A 2018-as éves parkolóbérletek 2019 január 31-ig érvényesek Fehérváron, melyek cseréjét már decemberben elkezdték a Városgondnokság parkolási csoportjának ügyfélszolgálatán.

Minden év elején több mint hatezer parkolóbérletet cserélnek le a városban, melyből mintegy négyezer a lakossági éves bérlet. Nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni a cserét, mert január végén a tapasztalatok alapján már sokan vannak az ügyfélszolgálaton, ezért is hosszabbították meg az ügyfélszolgálat nyitva tartási idejét.

2019. január 16. és 2019. február 1. között meghosszabbított nyitva tartással, 18 óráig várják az autósokat a Szent Vendel utca 17/a alatt található ügyfélszolgálaton – írja a Városgondnokság honlapja.

Nyitvatartás január 16. és február 1. között:

hétfő, kedd, szerda, csütörtök, péntek: 8.00-18.00-ig

Nyitvatartás évközben:

hétfő, kedd, csütörtök: 8.00-15.30

szerda: 8.00-18.00-ig

péntek: 8.00-13.00-ig

2019.01.12.

Forrás: feol.hu

nike headquarters Sneakers

PÉCS - a parkolójegy automaták cseréjének ideje alatt ingyenes a parkolás

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
 

Pécsen a parkolójegy automaták cseréjének ideje alatt díjmentesen lehet parkolni várhatóan  20-ig, először január 21-én hétfőn kell érte fizetni.


Az eddig üzemben lévő automatákat még a 2000-es évek elején helyezték ki, ma már korszerűtlennek számítanak, gyakorta meghibásodtak a folyamatos karbantartás ellenére. E mellett  az elektronikus úton történő  fizetésre sem voltak alkalmasak.

Miután  az utóbbi években  mind többen fizetnek  bankkártyával, ezért olyan parkolóóra-típust helyeznek ki, amelyik alkalmas erre is. Az új, érintőképernyős, színes kezelőpanellel rendelkező, kényelmesen használható automaták érintésmentes (PayPass, PayWave) bankkártya-olvasóval rendelkeznek. E mellett alkalmasak  érmék elfogadására is, azonban visszaadni nem tudnak. Fontos változás  még, hogy  a parkolás alkalmával a gépjármű rendszámát is meg kell adni.

Január  elsejétől megváltoztak a parkoló zónák határai, s ezzel egy időben megszűnt a 3. parkoló zóna. Az év elejétől  a díjfizetési időszakok is módosultak. Az    I.zónában    hétköznap:     8-19 óráig      míg a     II. zónában  hétköznap:      8-17 óráig     kell fizetni a parkolásért. Szombaton az  I-es és a   II/C  zónában a vásárcsarnok környékén 7 és 13 óra között csak parkolási díj ellenében  várakozhatnak az autók.

2019.01.04.

Forrás: Pécsi Hírhatár

Gifts for Runners

Nagykanizsa - Megváltozott a parkolási rend

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

A Muraközi és a Kazinczy utcában, valamint a Zrínyi utca 20 belső udvarában gyakran nem tudtak parkolni az ott élők, így 2019-től már fizetni kell az érintett területeken a parkolásért.

A díjak nem változnak, sőt, a lakók kedvezményes áron vehetik meg az éves bérletet, a zeneiskola közelsége miatt pedig a Muraközi és a Kazinczy utcai parkolókhoz szülői bérlet vásárlására is van lehetőség. Szintén változás, hogy az óév utolsó napjaiban áthelyezték az Erzsébet tér keleti oldalán lévő parkolóautomatát, mivel sokan arra panaszkodtak, hogy nem látták a berendezést. A VIA Kanizsa Zrt. – szintén lakossági panaszok miatt – úgy tervezi, hogy a jövőben a város más területein, például a Herman, a Berzsenyi és a Királyi Pál utcában is fizetőssé teszi a parkolást.

– Január elsejétől kettő olyan területet vontunk fizetőzóna hatálya alá, ami eddig is a zónán belül volt, csak lakó-pihenő övezetként volt kijelölve, és elméletileg a lakókon kívül más nem hajthatott volna be. De elég sok lakossági panasz érkezett a tekintetben, hogy idegen autók is bent parkolnak, amit nem nagyon lehetett ellenőrizni, tehát sem a rendőrség, sem a közterület-felügyelet nem nagyon tudta ellenőrizni. Ezért az a döntés született, hogy ezek a területek is legyenek fizetőövezetek, ezáltal kényszerítve azokat az autósokat, akik nem ott laknak, hogy ne hajtsanak be - mondta el Fitos István, a VIA Kanizsa Zrt. vezérigazgatója.

2019.01.04.

Forrás: kanizsaujsag.hu

Air Jordan

GYŐR - Elkészült az Árpád Parkolóház

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Győrben az Árpád út és a Teleki László utca találkozásánál épült meg az Árpád Parkolóház. A
létesítmény alapkőletétele 2017. november 27-én volt, vagyis alig valamivel több, mint egy év alatt
készültek el a gépkocsibeállók. Az épületben a nyitott gépjárműtárolók mellett a Győri Balett számára
egy balett próbaterem funkciójú egységet is kialakítottak. A parkolóházat 2018. december 14-én déli 12
órától használhatják a közlekedők. A parkolóház részleges és végleges használatbavételi engedéllyel
rendelkezik.

IMG 0439

A parkolóház összterülete közel 8000 négyzetméter.
Az épület szerkezete: a földfelszín alatt két félszinten pince, eföltött földszint, plusz 4 emelet, azaz 8
félszint található. A tetőn – mintegy az V. emeleten - félszint eltolásos szerkesztéssel – zöldtetőt
alakítottak ki.
A III. és IV. emelet Teleki László utcai oldalán, illetve a IV. emelet keleti oldalán, továbbá az egész
tetőszinten – összesen: 1276 négyzetméter – intenzív zöldtető létesült, ennek megfelelő szigetelési
rendszerrel, közel 5000 növény beültetésével, automata csepegtető öntözési rendszerrel. A homlokzati
kialakítás: szerelt szálcement homlokzat (összesen: 700 m2).
A létesítményben 205 gépjármű-parkolóhely áll rendelkezésre – ezen belül 5 db mozgáskorlátozottak
számára fenntartott. A parkolást integrált informatikai rendszer segíti.
Az épületben – később üzembe helyezendő – elektromos töltőállomás-helyeket, továbbá motorparkolót és
kerékpártárolót is kialakítottak.
A személyi közlekedést 2 db, egyenként 8 személyes, 630 kg teherbírású, hidraulikus, gépház nélküli,
személyfelvonó segíti. A Győri Balett művészeti tevékenységének támogatására a létesítmény 453 m2 alapterületű
földszintjén 223 m2 nagyságú Balett Stúdió, próbaterem létesült a hozzá kapcsolódó kiszolgáló
létesítményekkel. A Balett Stúdió berendezése, a takarítási munkák elvégzése ezekben a hetekben zajlik.
Kivitelező: W-E 2017 Konzorcium, tagok: West Hungária Bau Kft. (vezető tag) és Euro Generál Zrt.

Vállalkozási szerződés értéke: nettó 1.674.869.893,- Ft,
Szerződéskötés időpontja: 2017.11.13. azonnali hatálybalépéssel.
Kivitelezés időtartama: 2017.11.13. - 2018.12.13.
„A fejlesztés a „Kerékpáros és parkolási infrastruktúrafejlesztés Győrben” című Széchenyi 2020 projekt
keretében valósult meg. A balett terem építéséhez az önkormányzat 186 millió forintos önrészt
biztosított.”

IMG 0441


Parkolási tudnivalók
A parkolóház főbejárata az Árpád út felől található ki-és bejárati lehetőséggel. A parkolóházból
kikanyarodni az Árpád útra jobbra (az Árkád felé) és balra (a Teleki út felé) egyaránt lehet.
A parkolóháznak van egy, a főbejárattól különválasztott bejárata is, ez a Teleki út felőli homlokzatnál
található, mely a parkolóház üzemszerű működésekor a Szent István út felől közlekedők számára áll
rendelkezésre, így nem kell a Teleki út – Árpád úti jelzőlámpát igénybe venni a behajtás alkalmával.
A projekt részeként átalakították a Teleki utca - Árpád út kereszteződésében lévő, jelzőlámpás
csomópontot. Így lehetővé vált a Teleki utcában a színház épülete felől érkezők számára a balra
Print to PDF without this message by purchasing novaPDF (http://www.novapdf.com/)
kanyarodás az Árpád út felé. A Szent István útról érkezők a Teleki utcáról – ahogyan eddig – jobbra, kis
ívben bekanyarodhatnak az Árpád útra.


A parkolóházat gyalogosan ugyancsak az Árpád út felől lehet megközelíteni. Az épület főbejáratával
szemben állva bal oldalon található a lépcsőházhoz illetve a két lifthez vezető gyalogosbejárat. Itt
található a két díjfizető automata is. Az automaták egyelőre érmét és papírpénzt fogadnak el, később
bankkártyás fizetési mód is lehetséges lesz. A díjfizető automaták próbaüzemszerűen működnek, átmeneti
meghibásodás esetén az üzemeltető társaság munkatársai segítik a parkolóházat használó autósoknak.
Gázüzemű, illetve 210 centiméternél magasabb járművel a parkolóházba behajtani tilos!
A parkolóház Árpád úti és Teleki úti homlokzatán foglaltságjelzők mutatják az aktuális szabad helyek
számát. Az épületen belül, a földszinten, a behajtási pontnál ugyancsak látható foglaltságjelző, ez mutatja
a pinceszinteken és az emeleteken lévő aktuális szabad helyek számát.

A parkolóház üzemszerű működésekor a behajtásnál a sorompók melletti automatából jegyet kell húznia
az autósoknak. A beállók felett piros vagy zöld fények jelzik a foglalt vagy szabad helyeket. A
parkolóházban rendszámfelismerő rendszer működik, a díjfizetést követően kihajtáskor a sorompó
automatikusan felemelkedik. Amennyiben ez nem történik meg, a járművezető a sorompó melletti
automatába csúsztatja a jegyet, melyet a készülék elvesz, és a sorompó kinyílik.
A földszinten (P0) kapott helyet 5 darab, mozgáskorlátozottak számára fenntartott parkolóhely. (A
mozgáskorlátozott használók számára külön gyalogosútvonalat biztosítottak, melyet kék színű felfestés
jelöl.) A piceszinten két eltolt félemelet (P-1 és P-2), az emeleteken nyolc eltolt félemelet (P1-től P8-ig)
található. Valamennyi szinten biztosított a kapcsolat a lépcsőház illetve a liftek felé.
Az Árpád Parkolóház használatának díja 2018. december 14-én déli 12 órától 100 Ft/60 perc. (Minden
megkezdett 60 perces egység díjköteles.)
2019. január 2-től a parkolóház használatának díja: 200 Ft/60 perc.

2018.12.17.

Forrás: GyŐRSZOL Zrt.

Air Jordan 1 Retro High OG "UNC Patent" Obsidian/Blue Chill-White For Sale