Parkolást, pályadíjat is fizethetnek mobiljukról a DIGI-sek

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

A kényelmi szolgáltatások területére is beteszi lassan a lábát a DIGI a nem egészen egy éve indult mobilszolgáltatásával. Mától autópályadíjat és parkolást is fizethetnek mobiljukkal a cég ügyfelei.

Havi 20 ezer forintnyi megelőlegezett keret erejéig mostantól minden DIGIMobil teszt ügyfél fizethet a mobiljával parkolásért, illetve főút- és autópályahasználatért a fizetős útszakaszokra vonatkozóan - vagyis a fapados árakon dolgozó szolgáltató lassan a kényelmi szolgáltatások piacán is tényező lesz.

Ha már kényelmi szolgáltatás, a DIGI itt mindjárt egy sokat bírált díjelem, a kényelmi díj lefaragásával kezdi szereplését, a cég ugyanis a piacon általánosnak tekintett 75-160 Ft/tranzakció helyett csupán 55 forintot kér egy parkolási és pályadíj-fizetési SMS-ért, cserébe az ügyfeleknek az SMS-küldésen kívül - egyelőre - nincs más lehetőségük a vásárlásra. 

A Mobilparkolás a +36 50 130 XXXX (4 jegyű zónakód) telefonszámra küldött SMS-sel indítható, autópálya- matricát pedig a +36 50 120 0200 számra küldött SMS-sel vásárolhatnak a DIGI ügyfelei.

2020.02.17.

Forrás: hwsw.hu

Air Force 1 Sage Low

Székesfehérvár: Idén is ingyenes lesz a parkolás az ünnepek alatt Székesfehérváron

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

 

Idén is ingyenes lesz a parkolás az ünnepek alatt Székesfehérváron

Már december 18-án, szerdától, egészen 2020. január 1-ig, ugyancsak szerdáig díjmentes lesz a parkolás Székesfehérváron.

Az ingyenes parkolásról mindenki értesül, aki parkolójegyet szeretne váltani, ebben az időszakban nem működnek majd a parkolóautomaták a városban. A történelmi belvárosba, ami kiemelt parkolási zóna ezen időszak alatt is csak engedéllyel lehet behajtani!

A december 7-i és 14-i szombati munkanapokon szintén ingyenes lesz a parkolás a városban és ezeken a napokon ügyfélfogadás sem lesz a Városgondnokság Szent Vendel utca 17/a alatt található ügyfélszolgálatán. Az ünnepek előtt a parkolási csoport ügyfélszolgálata december 23-án még nyitva lesz, majd december 30-án és 31-én lesz idén utoljára nyitva az ügyfélszolgálat.

A 2019-es éves bérletek 2020 január 31-ig érvényesek, a december havi bérleteket pedig 2020 január 5-ig fogadják el.

2019.12.05.

Forrás: infofehervar.hu

Air Jordan 1

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

 Az AImotive, a HERE Technologies és a Vodafone Magyarország bejelentették, hogy kilenc hónapos együttműködésük eredményeképpen skálázható automata parkolási megoldást hoztak létre.

Az együttműködés eredménye egy kereskedelmi szempontból is életképes, automata parkolási rendszer. A prototípus járművek olyan technológiai megoldást mutatnak be, amelyet autógyártók és autóipari beszállítók használhatnak majd.

A kísérleti autók Budapest több mélygarázsában képesek emberi beavatkozás nélkül szabad helyet keresni és biztonságosan leparkolni. Az automatizált vezetési funkciókat az AImotive aiDrive AI-alapú szoftvere biztosítja, amelyet több nemzetközi autóipari szereplővel együtt dolgozva fejleszt a magyar cég. A HERE Technologies a mélygarázsok térképét készítette. A Vodafone parkolószenzorai, amelyek a parkolóhelyek foglaltságát jelzik a rendszernek, a szolgáltató Keskenysávú-IoT (NB-IoT) hálózatán keresztül kommunikálnak.

A térképeket, beleértve a parkolóhely-információkat, a Vodafone mobilhálózatán keresztül tölti le az autó szoftvere a mélygarázsok bejáratánál. Ennek köszönhetően a térképek mindig naprakészek, és a sofőrök még kiszállás előtt megtudhatják, hogy járművük hol fog parkolni. A járműveket az aiDrive a beérkező szenzoradatok alapján a szabad parkolóhelyeket és a térképet felhasználva vezeti a mélygarázsban, és új helyet keres, ha az eredetileg kiválasztott parkolót útközben elfoglalták.

“Egy ilyen automata parkolósofőrrel a vezetőknek nem kell üres parkolóhelyek keresésére pazarolni az idejüket. Ráadásul a rendkívül pontos rendszernek köszönhetően sokkal közelebb állhatnak egymáshoz az autók, így több jármű férhet el ugyanabban a mélygarázsban,” - hangsúlyozta Kovács Péter, az AImotive termékekért felelős vezetője. “Az automata parkolásra skálázható és megfizethető megoldást találni rendkívül fontos lépés az önvezetés irányába.”

“Számtalan előnye lehet a vezetéknélküli kommunikációnak az autóiparban, és a vezetés-automatizálás ilyen módja csak egy példa. Több sikeres kültéri okosparkolással kapcsolatos projekt után ez a fejlesztés lehetőséget adott arra, hogy az NB-IoT megoldásainkat mélygarázsokban tegyük próbára. Így rendkívül hasznos tapasztalatokat gyűjthettünk a jövő közlekedéséről még az 5G technológiák elterjedése előtt.” - nyilatkozta Király István, a Vodafone Magyarország Vállalati Szolgáltatások Üzletág Vezérigazgató-helyettese.

„A forgalmi torlódások és a kevés parkolóhely a legfontosabb problémák közé tartoznak, amelyekkel a belvárosokban manapság szembesülünk” - mondta Knuth Sexauer, a HERE Technologies szenior értékesítési igazgatója. „Ez a megoldás jól szemlélteti a szakmai partnerségben rejlő együttműködés erejét, amelynek segítségével komoly problémákat oldhatunk meg és a technológiát az életminőségünk javítására használhatjuk.” 

2019.11.18.

Forrás: prim.hu

Nike Air Zoom Pegasus

Ingyenes a parkolás december 7-től jövő év január 3-ig Nagykanizsán

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

A nagykanizsai képviselő-testület csütörtöki ülésén a többség elfogadta azt a Berta Krisztián (Éljen Városunk) készítette előterjesztést, amelynek köszönhetően – más városokhoz hasonlóan – az év végi ünnepi időszakban nem kell parkolási díjat fizetni a dél-zalai városban.

Mint a képviselő fogalmazott, Nagykanizsán a polgárok és az üzletek tulajdonosainak részéről gyakran felvetődik az ingyenes parkolás kérdése. Számos más városban – például Keszthelyen és Sopronban is – évek óta ingyenes a parkolás az ünnepi időszakban.

(Fizetőparkoló Nagykanizsa belvárosában)

Most itt a lehetőség, hogy a kanizsaiaknak is megjárjon az ünnepi készülődésben az ingyenes parkolás. E módosítással és gesztussal mindenki jól fog járni: a polgárok a külvárosi részekről is be fognak jönni a városba főként vásárlási céllal, valamint a közösségi élményekért.

Ha már többen jönnek be a belvárosba azért, hogy itt kezdhessék meg az ünnepi előkészületeket, már nyertünk rajta. Mi, mint önkormányzat, az üzletek tulajdonosai és maguk a kanizsaiak.

Természetesen megvizsgáltuk az adott időszakra várható bevételkiesést is, mely összege várhatóan 4,8-4,9 millió forint lesz. Biztos vagyok benne, hogy ezt az összeget a jövő évi költségvetés tervezésekor más területekről be fogjuk tudni hozni, de az által, hogy ez az összeg jelenleg hiányozni fog tőlünk, megmarad a kanizsai családoknál.

Ha valóban közös szenvedélyünk Nagykanizsa, nem pedig csak üres szólamok, akkor halljuk meg a kanizsaiak hangját és tegyünk az érdekükben! – írta előterjesztésében többek között Berta Krisztián.

A kanizsai közgyűlés csütörtökön többségi szavazattal végül úgy döntött, 2019. december 7. nap 0 óra 0 perctől 2020. január 3. nap 23 óra 59 percig terjedő időszakban ingyenes lesz a parkolás.

2019.11.30.

Forrás: delzalapress.hu

Air Jordan Release Dates Calendar

Nagyvilág: Itt a példa az igazán szigorú parkolási rendre

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
Varsóban több mint négyszeresére akarják emelni a tilosban parkoló autósok bírságának összegét és attól sem riadnának vissza, hogy ideiglenesen elvegyék a vétkesek jogosítványát.

A jelenlegi 50 zlotys (3700 forint) büntetés semmilyen módon nem riasztja el az autósokat attól, hogy tilosban parkoljanak - idézte a Business Insider Polska Lukasz Puchalskit, a varsói Városi Utak Igazgatótanácsának igazgatóját.

A tervek szerint automata rendszerekkel szerelik fel a parkolási övezeteket, hogy kiszűrjék azokat, akik nem fizetnek a parkolásért.

Az autókat térfigyelő kamerák ellenőrzik majd, és aki vétkezik, az komoly büntetésre számíthat. A tervek szerint 225 zlotyra (16,5 ezer forint) növelnék a bírság összegét, és még az is felmerül, hogy a hatóság emberei ideiglenesen elvihessék el a jogosítványt attól, aki nem fizet.

A parkolási cégek 30 százalékos kedvezményt adnának azoknak, akik néhány napon belül befizetik a büntetést, és akkor a jogosítvány is visszajár. Az új szabályozás legkorábban jövőre léphet életbe, a pénzbüntetés nagyságáról a varsói önkormányzat dönt.

2019.10.31.

Forrás: napi.hu

2020 Nike Air Jordan 1 Mid GS "Pink Quartz" 555112-603