Meddig marad ingyenes a parkolás?

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A budapesti kerületek vezetői nem tudják, meddig lehet ingyenes a fővárosi parkolás, miközben a jövő héten több korlátozást is felold a kormány. Az ATV Híradó megkeresésére egyébként azt válaszolták, majd ha meglesz a 4 millió beoltott, tájékoztatják a nyilvánosságot, marad-e az ingyenes parkolás. Eközben a fővárosi önkormányzatok polgármesterei egymilliárdos veszteséggel számolnak a kiesett parkolódíjak miatt.

Orbán Viktor a 4 millió beoltotthoz kötötte, azt hogy a védettségi igazolvánnyal rendelkezők újra sporteseményeken vehessenek részt, azt azonban a budapesti kerületek polgármesterei nem tudják meddig lesz ingyenes a parkolás.

„A tavalyi évben 590 millió forint, az idei évre, hogyha május 23-val számolunk akkor további 620 millió.” Ekkora önkormányzati bevételkieséssel számol Zugló polgármestere az ingyenes parkolás miatt. Horváth Csaba szerint sokan a helyi lakosoktól veszik el a parkolóhelyet, hivatalos tájékoztatást azonban ő sem kapott, hogy meddig nem kell az autósoknak fizetniük.

„Informális jelzések voltak, de őszintén a világ egyetlen egy országa vagyunk, ahol az ingyenes parkolással harcolnak a járvány ellen. És bízom benne, hogy ez rövidesen 1-2 héten belül meg is szűnik” – fogalmazott Horváth Csaba.

A 9. kerület polgármestere kiemelte, az ingyenes parkolás miatt az önkormányzat az elmúlt egy év alatt 1 milliárd forinttól esett el. Baranyi Krisztina azt mondja, „ebben az évben éppen emiatt, hogy ehhez látszott, hogy nagyon ragaszkodik a miniszterelnök az ingyenes parkoláshoz már eleve erre az évre nem is terveztünk bevételt, csak áprilistól, mert úgy gondoltuk, hogy az év első hónapjában biztos nem lesz parkolás, de mint ahogy látjuk ez nyár végéig is elhúzódhat.”

Az ATV Híradó kereste a kormányt, hogy megtudják, mikor lesz ismét fizetős a fővárosban a parkolás, válaszukban úgy fogalmaztak: A 4 millió beoltottat követő szabályozás részleteiről – ahogyan tettük eddig is – időben tájékoztatni fogjuk a nyilvánosságot.

2021.04.25.

Forrás: atv.hu