Nagyvilág: Itt a példa az igazán szigorú parkolási rendre

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Varsóban több mint négyszeresére akarják emelni a tilosban parkoló autósok bírságának összegét és attól sem riadnának vissza, hogy ideiglenesen elvegyék a vétkesek jogosítványát.

A jelenlegi 50 zlotys (3700 forint) büntetés semmilyen módon nem riasztja el az autósokat attól, hogy tilosban parkoljanak - idézte a Business Insider Polska Lukasz Puchalskit, a varsói Városi Utak Igazgatótanácsának igazgatóját.

A tervek szerint automata rendszerekkel szerelik fel a parkolási övezeteket, hogy kiszűrjék azokat, akik nem fizetnek a parkolásért.

Az autókat térfigyelő kamerák ellenőrzik majd, és aki vétkezik, az komoly büntetésre számíthat. A tervek szerint 225 zlotyra (16,5 ezer forint) növelnék a bírság összegét, és még az is felmerül, hogy a hatóság emberei ideiglenesen elvihessék el a jogosítványt attól, aki nem fizet.

A parkolási cégek 30 százalékos kedvezményt adnának azoknak, akik néhány napon belül befizetik a büntetést, és akkor a jogosítvány is visszajár. Az új szabályozás legkorábban jövőre léphet életbe, a pénzbüntetés nagyságáról a varsói önkormányzat dönt.

2019.10.31.

Forrás: napi.hu