Budapest - Több mint 350 P+R parkolóhelyet építenek Békásmegyeren

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Összesen 376 P+R jellegű parkolóhelyet alakítanak ki Békásmegyeren. Így az autóval, valamint a közösségi közlekedéssel ingázó munkavállalók életét is egyszerűbbé teszik.

Keresi a kivitelezőt a Budapesti Közlekedési Központ a békásmegyeri HÉV-állomás közvetlen közlében található P+R jellegű parkoló fejlesztéséhez – írja az obuda.hu. Az angol „park and ride” (parkolj és utazz) kifejezést rövidítő P+R rendszerű megállóhelyek részben az autóval, részben pedig a közösségi közlekedéssel ingázó munkavállalók életét teszik majd egyszerűbbé.

A tervek szerint a meglevő, Ország úti parkolót építik át és újítják fel, illetve a Batthyány utca és a HÉV-vágányok között új megállóhelyeket alakítanak ki. Az Ország út mellett a fejlesztés befejezésével a nyugati oldalon 173 darab, a keleti oldalon pedig 37 darab parkolóhely várja majd az utasokat, míg a Batthyányi út mellett 166 új parkolóhelyet adnak át.

Az autós és a kerékpáros parkolóhelyek kialakításán kívül akadálymentesítik a HÉV peronjá​t (Forrás: obuda.hu)

Összesen 376 parkolóhely várja majd a forgalmat. A beruházás részeként többek között új, jelzőlámpás csomópont épül ki a Juhász Gyula utca folytatásában a Batthyány utca új kapcsolataként, buszöblöt kap a Juhász Gyula utca, liftek építésével akadálymentesítik a HÉV peronját, B+R (kerékpáros) parkolókat is átadnak, illetve közmű- és zöldfelületi munkákat végeznek el.

Kamerás megfigyelőrendszert is kiépítenek, a szabad parkolóhelyek számát pedig kijelző mutatja. A kerékpárok számára is kialakítanak parkolót az autók mellett.

A projektet az uniós Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (IKOP) támogatásával valósítják meg, a szerződéskötés után a nyertes vállalat 410 nap alatt végzi majd el a munkálatokat.

2019.08.28.

Forrás: obuda.hu