Debrecen - Újabb parkolóautomatákat üzemeltek be a debreceni reptéren

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Már négy automata áll az autósok rendelkezésére. Emellett mobillal és applikációval is lehet fizetni.

Áprilisban változott meg a parkolás rendje a debreceni repülőtér parkolójában. A területet sorompóval látták el, a bejárati terminálnál az autós behajtáskor kap egy jegyet, ezt kell a távozás előtt az automatáknál kiegyenlíteni.

Újabb parkolóautomatákat üzemeltek be a debreceni reptéren

Kezdetben két automata állt az autósok rendelkezésére. Azokban az esetekben, amikor több repülőgép is érkezett közel azonos időben, előfordult, hogy sor alakult ki a berendezéseknél, emiatt Debrecen Airport fizető várakozóhelyeinek üzemeltetető DV Parking Kft. az elmúlt hetekben újabb két automatát üzemelt be a légikikötő parkolójában,bízva abban, hogy így már mindenki gyorsan ki tudja fizetni a parkolás díját.

A parkolás megkönnyítése érdekében emellett több más felületen is kínál parkolójegy vásárlási lehetőséget a DV Parking. Az automaták mellett, előzetesen akár a DV Parking, akár a repülőtér honlapján, online is lehetősége nyílik a gépjárművezetőnek a jegyvásárlásra. Ezeken túlmenően, az autósok választhatják a mobilparkolás lehetőségét is, a már megszokott módon. (A zónaazonosító 4009.)

A Rollet okos parkolás applikáció szintén elérhető a debreceni reptéren, amivel megállás nélkül hajthatnak be, fizethetnek és hajthatnak ki az autósok. A Rollet fizetési megoldása révén kihajtáskor, a látogató regisztrált bankkártyájával automatikusan történik a parkolás fizetése.

A szolgáltatás ingyenes, használatához viszont egy egyszeri 1900 forintos kauciót foglal be a rendszer.

Regisztrált autók előtt a parkolóhoz érkezéskor automatikusan nyílnak a sorompók, és a mobil appon keresztül történik a számlázás is kihajtás után. További előny, hogy az így parkolóknak nem kell előre napijegyet váltaniuk hosszabb parkolás esetén, az applikáció automatikusan napijegyre vált, ha a parkolás díja eléri annak összegét.

2019.08.13.

Forrás: dehir.hu